Dokonalý lesk pro Váš vůz – jednoduchý postup

Je tu léto, přátelé, udělat si trochu času a ošetřit lak našich miláčků.   Nebudeme zde dlouze vysvětlovat, že lak po zimě je „unavený“, atd., ale jdeme rovnou na postup, jak rychle, levně a hlavně sami můžete dopřát Vašemu vozu trochu péče.

Odměnou vám bude dokonalý lesk a navíc lak po ošetření zůstane dlouho "zakonzervován" a chráněn proti nečistotám z ovzduší, pylu, průmyslovému spadu a zasychajícím kapkám vody.

Pokud tedy nemáte přímo v laku škrábance do spodních vrstev (jak řešit tuto vadu laku najdete v článku zde >> ), můžeme vám ze zkušenosti naší vlastní i mnoha našich klientů doporučit použití kvalitní britské autokosmetiky SIMONIZ, ke které vám zde popíšeme i jednoduchý postup a pár tipů k aplikaci.

POSTUP:

1. ODSTRANĚNÍ „NEZAŽRANÝCH“ NEČISTOT Z POVRCHU VOZU – Před leštěním a nanášením vosku je třeba auto vždy opláchnout vodou od hrubých nečistot.

2. ODSTRANĚNÍ „ZAŽRANÉ“ ŠPÍNY a MASTNOTY  – Pro nanesení šamponu SIMONIZ SHAMPOO&WAX použijeme ideálně houbu na mytí auta. Do kbelíku s horkou čistou vodou přidáme šampon. Naneseme houbou a opláchneme čistou vodou.

3. USUŠENÍ – Před následným zafixováním voskem je třeba umytý vůz důkladně usušit měkkým hadříkem/utěrkou.

4. NANESENÍ VOSKU – Vosk SIMONIZ ORIGINAL WAX  nanášíme speciální utěrkou (nebo měkkým hadříkem, který nepouští vlákna)  na menší plochu. Maximálně 30cm x 30cm. Vosk se nenechává zaschnout, je třeba ho rychle rozleštit jinou speciální leštící utěrkou. Po rozleštění můžeme pokračovat další menší plochou a tak opakovaně na celý vůz.

Image 1

Tipy a vychytávky na závěr aneb, co by se mohlo hodit:

  1. Neleštěte auto na slunci nebo při vysokých venkovních teplotách. Vosk rychle zasychá a po zaschnutí již nejde pořádně rozleštit.
  2. Vždy leštěte jen malé plochy. Na velkých opět vosk zaschne příliš rychle.


Proč zrovna SIMONIZ?

  • obsahuje přírodní čistý karnaubský vosk
  • po aplikaci krásně stékají kapky vody a na voze nezůstávají zaschlé kapky
  • šampón i vosk vydrží několik aplikací. Sami jsme jedním voskem leštili auto 4x a ještě stále zbývá!! Máte ho tedy na několik let :-). Poměr cena X výkon je bezkonkurenční

*  *  *

Možná tento postup i kosmetiku SIMONIZ znáte a pravidelně používáte. Pokud máte i jiné tipy a vychytávky nebo dotazy k leštění SIMONIZem, inspirujte ostatní a pište do komentáře na FaceBook .

Leštění zdar!

Nejnovější články