Jak ochránit namáhané prostory na voze?

Pokud často vozíte materiál, zboží či nějaký ten náklad ve svém voze, možná se potýkáte s neustále odřeným a poškrábaným povrchem, který nevypadá dobře a pokud je podklad kovový, tak potom po vystavení povětrnostním vlivům podléhá korozi. Co s tím?

Tyto namáhané nákladové prostory lze poměrně jednoduše ochránit speciálním prostiskluzovým ochranným nástřikem COBRA, který je odolný vůči poškrábání, rozpouštědlům, benzínu, vodě, soli, UV záření i vysokým teplotám.

Jak na to?

Polyuretanový nástřik Cobra lze úpravou poměru ředění a změnou velikosti trysky aplikovat s různým stupněm textury – od velmi hrubé po velmi jemnou, která velmi věrně imituje plast. S materiálem se velmi jednoduše pracuje (viz. videa níže). Může být nanášen stříkací pistolí UBS, standardní stříkací pistolí, štětci a válečky.

Image 1

Další výhodou je možnost aplikace na různé podklady jako je plast, ocel, nerezová ocel, polyesterový laminát a samozřejmě polyesterový tmel, epoxidový základ, ……….

COBRA je dvoukomponentní materiál, nutno použít s tužidlem v poměru 3:1.

Podrobný postup přípravy a podmínek pro stříkání v technickém listu na konci článku.

Velmi názorně jsou ukázány postupy lakování na těchto třech videích:

  • stupně textury – video 1/3,
  • postup nástřiku natónované COBRY do červeného odstínu přímo na voze – video 2/3,
  • aplikace COBRY do nákladových prostor dodávky v černé barvě – video 3/3.


Tip!!!

V pigmentové verzi lze vytvořit jakýkoliv automobilový odstín dokonce i odstíny metalické. Do základního materiálu se přidá 10-15% konkrétního akrylového vrchního nebo základového laku.

Materiály je třeba před přidáním tužidla opravdu dobře promíchat!!


Kompletní technický list najdete zde >>

*   *   *

Možná tento materiál COBRA již znáte a máte ho vyzkoušený. Pokud ano, pište do komentáře na Facebook nebo na a inspirujte ostatní svými zkušenostmi a tipy.

Pokud COBRU neznáte a máte nějaké dotazy, napište nám.

Nejnovější články